CoderDojo-sessie

CoderDojo organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren jongens en meisjes programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.

CoderDojo heeft maar één regel: "Above all: be cool!".

Praktisch

  • Elke sessie start om 10u en eindigt om 12u30.
  • Het aantal plaatsen is beperkt. Max. 1 ticket per kind. Na de inschrijving krijg je een toegangsticket per sessie/per datum.

We rekenen er wel op dat als je niet kan komen, je dit laat weten zodat we de kinderen die op de wachtlijst staan alsnog kunnen uitnodigen.

  • Kinderen tussen 7 en 18 jaar mogen deelnemen.
  • Kinderen jonger dan 12 worden best begeleid door een ouder. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat we ze kunnen contacteren.
  • We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig neemt CoderDojo Belgium rechtstreeks contact op met de ouders of voogd.
  • Breng zeker een laptop mee. Heb je zelf geen laptop, dan kan je er misschien een lenen van je broer, ouders, familie, … CoderDojo zorgt voor de nodige programmeersoftware en heeft ook een aantal reservelaptops.

Alle sessies vinden plaats in de Bib, H.Heymanplein 3 in Sint-Niklaas (tweede verdieping)